Dit is waarom sporten goed voor je is

Om gezond te leven wordt er aangeraden om dagelijks minimaal een halfuur semi-intensief te bewegen. Hiermee stimuleer je diverse lichamelijke processen en kom je lekkerder in je vel te zitten. Sporten levert daarnaast nog diverse andere voordelen op die de moeite waard zijn om te bekijken. Als je graag wilt weten wat deze voordelen zijn, lees dan verder!

 

Je stofwisseling verandert door te sporten

Regelmatig sporten heeft een positief effect op je stofwisseling. Door te sporten verhoogt je stofwisseling en verbruik je meer calorieën. Bovendien houd je minder vet vast en bouw je spieren op. Hoe langer je doorgaat met sporten en hoe meer spieren je opbouwt, hoe sneller je stofwisseling wordt. Dit zorgt ervoor dat je meer kunt eten en minder snel aankomt. Een ander voordeel van regelmatig sporten is dat je ook meer calorieën verbruikt. Het voordeel daarvan is ook dat je meer kunt eten om op hetzelfde gewicht te blijven. Als je er dus onwijs veel van houdt om te eten, dan doe je er goed aan om ook onwijs vaak naar de sportschool te gaan.

 

Je slaapt lekkerder

Een ander voordeel van sporten is dat het een positief effect heeft op je nachtrust. Door het sporten zorg je er namelijk voor dat niet alleen je hoofd, maar ook lichaam moe is aan het einde van de dag. Hierdoor kom je makkelijker in slaap en is de kans kleiner dat je gedurende de nacht wakker wordt. 

 

Sporten is goed voor de hormoonhuishouding

Een andere reden om te gaan sporten is omdat het goed is voor je hormoonhuishouding. Zo kan sporten ervoor zorgen dat je minder last krijgt van stress. Dit omdat er tijdens een sportsessie stresshormonen worden afgevoerd. Zowel tijdens en na het sporten ervaar je minder stress. Ook komt er een gelukshormoon vrij en krijg je als man zijnde meer testosteron. Als je dus beter in je vel wilt zitten, dan is het zeer aan te raden om te sporten. 

 

Welke sporten leveren deze voordelen op?

Er zijn verschillende sporten die je kunt doen om deze voordelen tot uiting te laten komen. Allereerst zou jij je bij een vechtsportschool Den Haag kunnen aanmelden. Door een vechtsport te Beoefenen bouw je naast de genoemde voordelen ook nog discipline op. Als je niet zo van de vechtsport bent, zou je ook voor fitness Loosduinen kunnen kiezen. Zorg voor een goed schema en houd je resultaten goed in de gaten. Dat zorgt zowel voor betere resultaten als meer plezier. 

Berichten gemaakt 9

Geef een antwoord

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven