Soorten elektrische fietsen

Het idee van elektrische fietsen bestaat al een lange tijd. Ze zijn de afgelopen jaren steeds meer op de voorgrond gekomen. Betere technologie, kleinere en lichtere batterijen met een groter bereik en lagere kosten hebben ervoor gezorgd dat elektrische fietsen een haalbare keuze is voor mensen en dat heeft gezorgd voor een toenemend aantal fietsers op een elektrische fiets. In deze blog komende een paar verschillende soorten elektrische fietsen aan bod.

Elektrische fietsen

Elektrische fietsen (e-bikes) vormen een steeds groter deel van het percentage verkochte fietsen over de gehele wereld. In Nederland is dat ook het geval. Elektrische fietsen zijn handige fietsen waarbij je meer kilometers kan maken dan voorheen en ook nog eens sneller op je bestemming kan komen.

Soorten ontwerpen

Er zijn verschillende soorten ontwerpen voor elektrische fietsen, motorsystemen en dergelijke. Er is dus super veel aanbod en dat kan het keuzeproces vermoeilijken. Maar aan de andere kant zijn er zoveel keuzes dat je echt de mogelijkheid krijgt om een elektrische fiets te vinden die bij je past. Hieronder worden drie verschillende klassen uitgelegd.

Pedal assistent/ pedelec

Dit is de meest voorkomende type elektrische fiets. Deze fiets bevat een motor die ondersteuning biedt bij het trappen. Waardoor het trappen minder energie kost en veel minder inspanning vereist dan normaal. Je kan sneller en zonder veel moeite over heuvels fietsen.

Speed pedelec

Een speed pedelec kopen is een goed idee als je van snelheid houdt. Het ontwerp van een speed pedelec is vergelijkbaar met een standaard pedelec, maar zoals de naam al aangeeft kan de elektrische fiets een stuk sneller. Deze fiets kan topsnelheiden garanderen.

Throttle

Dit is een type fiets dat net als bij een motorfiets of scooter de fiets wordt aangestuurd met een gasklep zonder dat de fietser extra hoeft te trappen. Deze fietsen komen minder vaak voor omdat in veel landen verboden zijn. Helaas zijn deze ook in de Europese Unie gelimiteerd omdat de Europese Unie vereist dat een elektrische fiets alleen stroom levert terwijl de pedalen vooruit gaan.

Keuze maken

Uiteraard zijn er nog veel meer verschillende elektrische fietsen te vinden. Je hebt zoveel opties dat het verstandig is om goed even eerst research te doen op het internet. Je kan op basis van verschillende criteria je keuze maken voor welke elektrische fiets je kiest. Je kan kiezen voor een mooi ontwerp, de maximale snelheid, de accuduur en ga zo maar door.

Welke elektrische fiets heeft jou voorkeur als je zou mogen kiezen?

Berichten gemaakt 3

Geef een reactie

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven