Wanneer kan je een letselschadevergoeding claimen

Als je schade hebt geleden door een ander als veroorzaker kan je in veel gevallen een letselschadevergoeding claimen. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren na een bedrijfsongeval of een verkeersongeluk. Er zijn letselschade advocaten en juristen die in dit werkveld gespecialiseerd zijn. In de meeste gevallen werken zij bij een letselschade bureau en kunnen je bijstaan in het claimen van je letselschadevergoeding na een ongeval.

Wat zijn de meest voorkomende oorzaken van letselschade

De meeste redenen voor een letselschadevergoeding zijn een verkeersongeval, een bedrijfsongeluk, een hondenbeet of een val over een gebrekkige stoeptegel of weg. Op het moment dat je een auto ongeluk hebt gehad dan kan je de andere partij aansprakelijk stellen als een andere auto je als fietser of voetganger hebt aangereden, als er een botsing was tussen de beide voertuigen, als er sprake was van een eenzijdig ongeval op het moment dat je een SVI verzekering hebt of vanwege de regeling schuldloze derde. Als je als fietser wordt aangereden door een auto dan heb je altijd recht op een letselschadevergoeding, dit is bij wet geregeld. Dit betreft een vergoeding van minimaal 50 procent van de schade. Als er sprake is van ernstig letsel dan begint het pas bij een vergoeding van 75 procent en het kan altijd oplopen tot 100 procent.

Ernstig letsel door een ongeval

Op het moment dat je letsel oploopt door een ongeval dan kan dit behoorlijk ernstig zijn. Voorbeelden van letsel dat vaak voorkomt bij ongevallen zijn gebroken ledematen, hersenletsel, dwarslaesie, littekens, whiplash of psychische klachten. Het is niet altijd eenvoudig om een letselschade vergoeding te krijgen. Om deze reden is het belangrijk dat je een gespecialiseerde jurist of advocaat inhuurt om je bij te staan bij je letselschade claim.

Wat doet een letselschadebureau voor je

Een letselschade bureau, advocaat of jurist helpt je om een aansprakelijkstelling op te stellen en beginnen met een voorschot op je claim te vorderen. Daarna wordt een medisch adviseur ingeschakeld en gaan ze onderhandelen met de verzekeraar van de aansprakelijke partij over de schade. Op het moment dat dit niet genoeg oplevert dan gaan ze voor je procederen. Het inhuren van een letselschade expert kost je niks, ze verhalen hun kosten op de aansprakelijke partij. Bij wet is bepaald dat degene die de schade heeft veroorzaakt de kosten hiervan dient te betalen. Een goede letselschade advocaat of jurist kan je vaak vinden bij een letselschade bureau. Zij beschikken over de juiste contacten om je verder te helpen.

Berichten gemaakt 3

Geef een reactie

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven